Multi Sensoriska Miljöer - Sinnesrum


Välkomna till oss på tfhsensory.se!

Vi misstänker att ni är nyfikna på Sinnesrum och Multisensoriska miljöer eftersom ni klickat er in här. Kul, då delar vi samma intresse!

Orkar ni inte läsa utan vill bli kontaktade (utan kostnad) skickar ni iväg ett mail: sinnesrummet@tfhsensory.se eller ring 0340-777160 eller 0720-712905

Se länk till broschyr: https://online.flippingbook.com/view/1014341625/

Fyll gärna i formuläret om så återkommer vi för ett första möte:
Formulär


Kommande kostnadsfria inspirationsföreläsningar:


13 maj - Hållbara Multisensoriska Sinnesrum
Ni hittar mer information samt anmälan här

Innan ni läser vidare vill vi ger er tips på några länkar:


Klicka här för att komma till sinnesrummet.se

Klicka här för att komma till produkter till Sinnesrummet:  https://tfhsensory.se/mse-sinnesrumMulti Sensoriska Miljöer - Sinnesrum 

Har ni ett sinnesrum där ni behöver guidning i val av produkter och materialval?
Vi kan hjälpa er digitalt eller med besök i mån av tid samt geografi.

Är ni anhöriga som vill testa produkter innan köp?
Välkommen att besöka oss och vårt showroom i Varberg!
Meddela oss 1 vecka innan besök vad ni vill se och testa, så hinner vi få hem just er favorit. Ni väljer om ni vill testa produkterna själva eller tillsammans med oss.

Vi har vårt show-room på Smältugnsgatan 8 i Varberg.
Här tar vi emot verksamheter och privatpersoner men endast förbokade besök.
Tidsförfrågan gör ni till info@tfhsensory.se eller 0340-777160.

Vill ni på ett APT ägna en stund åt sinnesstimulering?
Boka oss för en föreläsning! Vi erbjuder föreläsningar både digitalt eller på plats, antingen hos er eller hos oss i Varberg.
Vi anpassar innehållet utifrån ert önskemål och behov. Vi lovar att det blir en meningsfull stund väl värd sin investering i tid!

Exempel på innehåll när vi föreläser om ämnet (anpassas utifrån era behov):
Bakgrunden till Sinnesrum / MSE / Snoezelen 
Introduktion av Sinnesrummet för olika målgrupper. Alla gillar rummet utom Kalle och Lisa, varför?
Hur får jag råd med ett sinnesrum?
Vi har ett sinnesrum men vi använder det inte.
Hur underhåller vi vårt sinnesrum? - praktiska tips och trix
Projektering av nybyggnation - vad behöver vi tänka på innan vi startar projektet?
Vi har ny personal som behöver få grundläggande kunskaper i Snoezelen/Sinnesrum/MSE Multi Sensory Enviroments.
Interaktiva sinnesrum - känslan av kontroll!
Vilka produkter skall jag välja eller inte välja för vår verksamhet och vår målgrupp?
mm mm

Hur fungerar ett Multi Sensoriskt Sinnesrum?
En grundläggande och självklar tanke är att vi alla blir påverkade av vår omgivning där vi vistas. Testa bara att experimentera med belysningen hemma vid tex kvällsmaten. Starka lampor eller dämpad belysning med levande ljus.
Denna enkla idén utvecklades i Holland där pionjärer använde enkla medel som musik, dofter och färgat ljus för att främja kommunikation och samspel för personer med utåtagerande beteende och som tidigare varit svåra att hjälpa till lugn och ro.
De kallade sitt arbete för Snoezelen som ofta översätts till Snusa och Dåsa. Snusa för att ta in intryck och Dåsa för erbjuda vila och återhämtning. Miljöerna skall vara kravlösa och erbjuda anpassad sinnesstimulans för den enskilde.
 
Vem är användaren av ett Multisensoriskt Sinnesrum?
Personer som behöver hjälp att varva ner och personer som behöver en anpassad miljö med lagom mycket intryck för att kunna/våga kommunicera/interagera och samspela. En Multi-Sensorisk miljö är en verktygslåda för många verksamheter som möjliggör bibehållandet av energi och engagemang hela dagen.
 
TFH har installerat över 3000 Multi Sensoriska Miljöer med unik design anpassad efter målgrupp. Vi inreder rum i hemmet, i skolan, sjukhus, äldreboende, dagliga verksamheter, psykiatri, förskolor med flera. Vi inreder rum för både barn, unga vuxna och vuxna.
 
Vi älskar nätverk och kunskapsspridning!  TFH har installerat Multi Sensoriska miljöer i UK, Frankrike, USA, Canada och vi har nätverk i hela Europa, Skandinavien, Asien och Mellanöstern. Vi sammanför er gärna med partners och verksamheter runt om i Sverige / Skandinavien och världen för att berika kunskaperna kring ämnet.
 
Hur mycket kostar ett Sinnesrum – Multi Sensorisk miljö?
Med vår rådgivning och förslag till design vill vi hitta det bästa förslaget till er utifrån era behov och förutsättningar. Kontakta oss gärna tidigt så vi kan ge råd till arkitekter, snickare, elektriker, målare etc.

Hur kommer vi igång?
Kontakta oss för ett förutsättningslöst kostnadsfritt samtal så kanske det blir startskottet till ett sinnesrum hos er.
Ett Sinnesrum från TFH tar för det mesta max 1 vecka att installera. Vi har snabba leveranser även på måttbeställda varor! Jag kommer gärna till er och tittar på era miljöer så kommer vi gemensamt fram till det bästa resultatet.
Vi erbjuder online utbildning eller på plats hos er. 
 
Med vårt globala nätverk inom Multi Sensoriska Miljöer samt egen tillverkning och design har vi tillgång till en mångfald av produkter, material och erfarenhet. Vi kan enkelt göra måttanpassade lösningar och vi lovar att ni skall inte behöva vänta länge på er leverans. Vi kan hjälpa er med råd utmed vägen, ta hand om hela projektet eller utvalda delar. Det är helt upp till er!
Vi längtar efter att få träffa er och prata om det vi älskar!

Skola -
I skolan inreder vi sinnesrum med olika syften. Det kan användas som en möjlighet att komma undan en stund från den övriga miljöns sinnesbombardemang och därmed renodla tankarna en stund. På så sätt kanske orken finns till hela skoldagen. En välkommen strategi för många elever! -Jag vet att "oasen" finns och därför vågar jag gå till skolan nu.

Anpassad grundskola/träningsskola/daglig verksamhet -
Här används rummen ofta som en naturlig del av schemat/arbetsdagen för att stimulera och aktivera men också för att sinnesreglera och samla kraft! Våra interaktiva miljöer förhöjer upplevelsen och ger stora portioner av självförtroende och känslan av att kunna påverka sin omgivning. Med enkla medel kan individen själv förändra rummets karaktär. Här jobbar vi ofta med temarum såsom Havsrummet, rymdrummet, djungel rummet, skogsrummet, musikrummet eller olika färgteman.

Äldreomsorg -
Få en stund av sinnesro i sinnesrummet tillsammans med personal eller anhörig. I sinnesrummet kan vi erbjuda den demenssjuka hjärnan anpassad sinnesstimuli med olika syften och mål. Avslappning eller samspel och kommunikation. En stund för både sinnen och minnen!

Psykiatri -
Att vistas i en vacker miljö gör oss vackra i själen. Inom psykiatrin används rummen som en oas att få vistas i och möjlighet att renodla sinnesintryck utifrån individens egna behov. För någon används rummet för att öka vakenheten, aktivitetsnivå och för en annan att komma ner i varv och få ro. 
 
Vad är då en Multisensorisk miljö?
Våra sinnen är livsviktiga för oss då det är genom våra sinnen vi får information om vår omgivning. Med tiden formar de vår personlighet och "i en mening" är de vad vi är.
Vi försöker därför kontrollera de saker som stimulerar våra sinnen. Vi sänker eller höjer musiken, dämpar belysning eller ökar, söker beröring eller undviker den för att nämna några exempel. Vår specialutvecklade teknik ger användaren i våra sinnesrum just den kontrollen. Det vill vi berätta mer om! 

Därför är det känt att multisensoriska miljöer ger ett brett spektrum av positiva resultat för personer som behöver anpassad sinnesstimulans. Att installera en multisensorisk miljö kommer att påverka såväl personal som klienter. TFH ser vikten av att alla som är medföljare in i Sinnesrummet får en grundläggande utbildning om hur våra sinnesfunktioner påverkar oss för att på så sätt kunna individanpassa sinnesupplevelsen, Vi vill att de verksamheter som väljer att investera i ett Sinnesrum skall få förutsättningar att använda det till sin fulla potential och att rummet blir en naturlig del i verksamhetens vardag.

Den viktigaste utrustningen i sinnesrummet är det samspel och som uppstår mellan medföljaren och användaren.


Ser fram emot att höra från er.

Kika in på vår internationella sida:

http://www.multisensoryenvironments.com/

Varma Hälsningar
Eva Söderbaum
VD TFH sensory
0340-77 71 60 eller 0720-712905
eva@tfhsensory.se